Pehea e pale aku ai i ka poino o ka lohe mai ke poo

Wahi a ka ʻikepili i hoʻokuʻu ʻia e ka World Health Organization, aia i kēia manawa ma kahi o 1.1 biliona poʻe ʻōpio (ma waena o nā makahiki 12 a me 35) i ka honua i pilikia i ka nalo lohe ʻole.ʻO ka nui o nā lako leo pilikino ke kumu nui o ka pilikia.

Ka hana a ka pepeiao:

Hoʻopau nui ʻia e nā poʻo ʻekolu o ka pepeiao waho, ka pepeiao waena a me ka pepeiao o loko.Lawe ʻia ka leo e ka pepeiao waho, hele ʻia i loko o ka pahu pepeiao e nā haʻalulu i hoʻokumu ʻia e ka puʻu pepeiao, a laila hoʻouna ʻia i ka pepeiao i loko kahi i hoʻouna ʻia e nā aʻalolo i ka lolo.

Poʻo poʻo1

kumu: Audicus.com

ʻO nā pōʻino o ka hoʻohana ʻana i nā pepeiao i ka hewa:

(1) nalo ka lohe

He leo nui ka leo o ka pepeiao, a ua hoʻouna ʻia ke kani i ka eardrum, kahi maʻalahi e hōʻino i ka pahu pepeiao a hiki ke lilo ka lohe.

(2) ma'i pepeiao

ʻO ka hoʻohana ʻana i nā pepeiao me ka hoʻomaʻemaʻe ʻole no ka manawa lōʻihi hiki ke hoʻoulu maʻalahi i nā maʻi pepeiao.

(3) ulia pōpilikia

ʻAʻole hiki i ka poʻe e hoʻokomo i nā leo pepeiao e hoʻolohe i ke mele ma ke ala e lohe ai i ke kani o ke kaʻa, a he mea paʻakikī iā lākou ke nānā aku i nā kūlana kaʻa a puni, e alakaʻi ai i nā ulia pōpilikia.

ʻO nā ala e pale aku ai i ka pōʻino lohe maipepeiao pepeiao

Ma muli o ka noiʻi, ua kau ka WHO i ka palena o ka hoʻolohe pono i ke kani i kēlā me kēia pule.

Poʻo poʻo2

(1) ʻOi aku ka maikaʻi ʻaʻole e ʻoi aku ma mua o 60% o ka nui o ka nui o nā pepeiao pepeiao, a ʻōlelo ʻia ʻaʻole e ʻoi aku ma mua o 60 mau minuke o ka hoʻohana mau ʻana i nā pepeiao.ʻO kēia kahi ala i ʻike ʻia i ka honua no ka pale lohe ʻana i ʻōlelo ʻia e ka WHO.

(2) ʻAʻole ʻōlelo ʻia e hoʻokomo i nā headphone a hoʻolohe i ke mele e hiamoe ai i ka pō, no ka mea he maʻalahi ke hōʻino i ka auricle a me ka eardrum, a maʻalahi ke kumu o ka otitis media a pili i ka maikaʻi o ka hiamoe.

(3) E hoʻolohe i ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i nā pepeiao pepeiao, a hoʻomaʻemaʻe iā lākou i ka manawa ma hope o kēlā me kēia hoʻohana.

(4) Mai hoʻonui i ka leo e hoʻolohe i ke mele ma ke ala e pale aku ai i nā ulia kaʻa.

(5) E koho i nā headphone maikaʻi, nā headphone haʻahaʻa maʻamau, ʻaʻole paʻa ka mana o ke kani ʻana, a kaumaha loa ka walaʻau, no laila ke kūʻai ʻoe i nā headphone, pono e hoʻohana i nā headphone hoʻopau leo.ʻOiai ʻoi aku ka maikaʻi o ke kumukūʻai, ʻoi aku ka maikaʻi o ka leo-hoʻopau headphone Hiki iā ia ke hoʻopau pono i ka walaʻau kaiapuni ma luna o 30 decibels a pale i nā pepeiao. 

Poʻo poʻo3


Ka manawa hoʻouna: Nov-18-2022